Snart skal Mia-sagen for retten igen: Nu er stor beslutning truffet

Foto: Privat
Foto: Privat
Nu er der nyt.

Mest læste i dag

I juni 2023 blev der afsagt dom i den meget uhyggelige Mia-sag.

Her blev den 37-årige elektriker fra Nordjylland, Thomas Thomsen, dømt til forvaring ved byretten, da han blev kendt skyldig i forsøg på voldtægt, drab og usømmelig omgang med lig.

Forlede afslørede DR Nyheder dog, at drabet på den unge kvinde måske ikke er det eneste, han har på samvittigheden.

De satte nemlig Thomas Thomsen i forbindelse med en ældre overgrebssag fra 2010, som fandt sted i Aalborg.

Den kan du læse mere om herunder.

I samme ombæring kom det frem, at anklagemyndigheden havde indkaldt tre vidner i sagen. Det protesterede Mette Grith Stage imod, da hun var af den overbevisning, at de 'er overflødige'.

Nu er der nyt

I en sms til B.T. fortæller Mette Grith Stage, at hun har fået medhold i sin protest, hvilket vil sige, at Vestre Landsret har besluttet, at de tre vidner ikke bliver indkaldt.

Forsvarsadvokaten har - som tidligere nævnt - forklaret, hvorfor hun ikke mener, at vidnerne er relevante:

"Efter min opfattelse ønsker anklagemyndigheden at afhøre nogle vidner som irrelevante for sagen, men vil stille min klient i et uhensigtsmæssigt lys. Det er efter min opfattelse karaktervidner, ligesom man også forsøgte sig med i byretten", udtalte hun og fortsatte:

"Det er irrelevant for det, som landsretten skal forholde sig til. Den her sag drejer sig om Mia-sagen, og hvordan hun afgik ved døden. Det er det, som sagen handler om, og om min klient er ansvarlig for det. Ikke alt muligt andet. De vidner har ingen, ingen viden om den her sag. Så derfor kan jeg ikke se relevansen for det."

Den 13. maj tages der hul på ankesagen.

Anbefalet til dig