Sikkerhedsstyrelsen kommer med opråb: Tjek dit barns autostol, denne lille detalje afslører sikkerheden

Af: Liva Høyberg

|

29/04/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Sikkerhedsstyrelsen har udsendt en klar opfordring til alle bilister om at tjekke deres børns autostole

Mest læste i dag

Sikkerhedsstyrelsen har udsendt en klar opfordring til alle bilister om at tjekke deres børns autostole. Det er en vigtig sikkerhedsforanstaltning, fordi plastikmaterialer i autostolene nedbrydes over tid og kan blive uegnede til at modstå kraftige stød. Dette blev tydeligt forklaret i en nylig pressemeddelelse fra styrelsen

Det skriver B.T

Nicoline Zederkof Jensen, kontorchef i Sikkerhedsstyrelsen, understregede vigtigheden af at være opmærksom på dette, især når det kommer til børns sikkerhed i trafikken:

" Dette citat rammer hjem, hvor kritisk en funktionel autostol er for at beskytte de små under kørsel, siger hun"

Forældre og værger opfordres også til at udvise forsigtighed, hvis de overvejer at erhverve en brugt autostol. " tilføjer Nicoline Zederkof.

Forestil dig at træde ind i supermarkedet for at købe mælk, hvor du naturligvis tjekker udløbsdatoen. Det samme princip gælder for sikkerheden af dit barn i bilen. Det er ikke bare madvarer, der har en "bedst før"-dato – din bilens autostol har også en udløbsdato, og det er afgørende at være opmærksom på denne for dit barns sikkerhed.

Datomærkningen på autostolene kan ofte findes på selve stolen eller i den medfølgende brugsanvisning. Det er ikke kun autostole, der kommer med en sådan sikkerhedsindikation. Andre kritiske sikkerhedsprodukter som sikkerhedshjelme, røgalarmer og skumslukkere har også en begrænset holdbarhed.

Sikkerhedsstyrelsens råd er klart: Stop brugen af ethvert produkt, der har overskredet sin udløbsdato, og følg altid fabrikantens anvisninger for sikker brug.

Producenter har pligten til at mærke deres produkter med udløbsdatoer, hvis dette er nødvendigt, for at guide forbrugernes valg og brug.

Husk, en autostol er ikke bare en siddeplads; det er et livreddende instrument. Når udløbsdatoen er overskredet, anbefaler Sikkerhedsstyrelsen kraftigt, at man anskaffer en ny autostol for at opretholde sikkerhedsstandarden.

Anbefalet til dig