Rema 1000 i problemer efter flere kundeklager: Nu er der nyt om særligt produkt

24/04/2024

Lucas Andreas

Foto: Shutterstock
Produktet har skabt stor røre blandt kunderne.

Mest læste i dag

Den norske dagligvarerkæde Rema 1000 er særdeles populær blandt danskerne. Hos Rema 1000 forventer forbrugerne kvalitet til billige priser, og har en stor tillid til, at de produkter man køber er som de skal være.

En kontrovers har dog udspillet sig i den danske dagligvarebranche omkring betegnelsen af et produkt solgt som 'fiskefilet' i netop Rema 1000, der faktisk viste sig at være lavet af hakket fiskekød.

Efter en række klager fra forbrugerne, har Fødevarestyrelsen nu afklaret situationen og givet grønt lys for, at produktet kan markedsføres som fiskefilet, selvom det består af sammensatte stykker fisk. Det sker på trods af den tidligere forvirring og utilfredshed fra kundernes side.

Det skriver B.T.

Fødevarestyrelsens fødevarechef, Lasse Guldbrandsen, understreger, at dette er i overensstemmelse med EU's mærkningsregler: "Vi vurderer med afsæt i EUs mærkningsregler, at man godt kan have et produkt, der er sammensat af flere stykker fisk og så kalde det for fiskefilet, uden det er vildledende."

Til trods for den officielle godkendelse, planlægger producenten bag, Taabbel, nu en ændring af produktets navn fra 'Ovnklare fiskefileter' til en anden betegnelse, som måske vil skabe mindre forvirring blandt forbrugerne. Det er en del af en bredere indsats for at skabe gennemsigtighed og bevare forbrugernes tillid, især i et marked hvor klar og præcis mærkning er altafgørende.

Producenten skal ifølge Fødevarestyrelsen ikke blot angive, at produktet er en filet, men også tydeligt oplyse forbrugerne om, at det er sammensat af flere forskellige stykker fisk, og potentielt også flere fiskearter, så længe disse er af samme type. Tiltaget er en del af en større strategi for at sikre, at forbrugerne ikke føler sig vildledt, når de træffer valg baseret på produktinformationer.

Anbefalet til dig