Anders Breinholt sagde sit job op: Nu bløder hans virksomhed røde tal

Af: Lucas Andreas

|

29/04/2024

Carsten Snejbjerg/Ritzau Scanpix
Carsten Snejbjerg/Ritzau Scanpix
Han er stadig medejer af virksomheden.

Mest læste i dag

Det var en stor overraskelse, da medejer Anders Breinholt i 2022 annoncerede på Instagram, at han forlod sit job hos Pineapple Entertainment.

Pineapple Entertainment, der er kendt for netop relationen med tv-værten, har oplevet økonomiske udfordringer i 2023.

Ifølge det nyligt offentliggjorte årsregnskab oplevede produktionsselskabet for første gang et underskud. Dette blev angivet til at være på 1,2 millioner kroner trods en bruttofortjeneste på 12,7 millioner kroner, hvilket indikerer betydelige udgifter.

Det skriver Ekstra Bladet.

Ledelsen i Pineapple Entertainment udtrykte tydelig utilfredshed med årets resultater og beskrev året som "uforholdsmæssigt udfordrende", hvilket understreges af den generelle udvikling i branchen.

"2023 har været et uforholdsmæssigt udfordrende år, hvor en række sammenfaldende omstændigheder påvirkede årets resultat negativt – herunder den generelle udvikling i branchen," noterede de i ledelsesberetningen. De erklærede også deres utilfredshed med årets resultat og signalerede en forventning om et beskedent overskud i 2024. Et håb, der knyttes til en tilpasning af selskabets udgifter og en forventning om indsalg af nye produktioner samt en bedring i markedet.

Anders Breinholt, der ejer 20 procent af selskabet og har en plads i bestyrelsen, forlod i december 2022 sit job i firmaet. Han forklarede på Instagram, at hans afgang kom efter "mange lange og modne overvejelser". Breinholts afgang er en del af en bredere personalereduktion i firmaet, som har skåret ned fra 28 til 20 fuldtidsbeskæftigede.

Anbefalet til dig