26-årig kok fra Kolding gør vildt comeback og vinder verdensmesterskab: "Jeg har lært en masse om mig selv"

Af: Liva Høyberg

|

06/05/2024

Foto: Hotel Vejle Fjord
Foto: Hotel Vejle Fjord
Efter at have misset titlen som Danmarksmester for konferencekokke to år tidligere, har 26-årige Rikki Raahauge fra Kolding nu gjort vildt comeback.

Mest læste i dag

Det skriver Kolding nyheder

Efter at have misset titlen som Danmarksmester for konferencekokke to år tidligere, har 26-årige Rikki Raahauge fra Kolding nu gjort et vildt comeback.

Han har nemlig vundet både danmarksmesterskabet, europamesterskabet og verdensmesterskabet.

Rikki Raahauge repræsenterede Danmark i juniorkategorien for kokke under 26 år ved verdensmesterskaberne for konferencekokke, Copper Skillet i USA, hvor han demonstrerede sit formidable talent på den internationale scene.

Til daglig arbejder Rikki på spa- og konferencehotellet Hotel Vejlefjord, der er kendt for sine høje standarder og smukke omgivelser.

Det var hotellets direktør, Flemming Jakobsen, der nominerede Rikki til mesterskaberne.

Freestylede hovedret

Under verdensmesterskabet blev Rikki udfordret til at improvisere en hovedret på 15 minutter med råvarer, han ikke kendte på forhånd, og med begrænset udstyr.

Derefter havde han 30 minutter til at færdiggøre retten, som skulle præsenteres på to tallerkener; en til dommerne og en til udstilling for konferencegæsterne.

Dette var den ultimative test, der skulle demonstrere kokkenes færdigheder og evne til innovation.

Rikki valgte at holde retten enkel og velsmagende, hvilket også kendetegner hans daglige arbejde på Hotel Vejlefjord.

Flemming Jakobsen pointerer, at kokkefaget ofte fejlagtigt associeres med fine dining og Michelin-niveau, men at det i virkeligheden omhandler meget mere.

"At være kok handler typisk om andet end madkunstværker udført med en pincet under ekstremt tidspres," siger han i en pressemeddelelse.

Hotel Vejle Fjord

Hotel vejle fjord opretter nye toårige talentudviklingsprogrammer

Hotel Vejlefjord er i gang med at udvikle nye toårige uddannelsesforløb inden for talentudvikling. Målet er at forberede de ansatte på større ansvarsområder som souschef eller afdelingschef.

Rikki Raahauge bidrager allerede til dette initiativ med sin ekspertise og erfaring som elevansvarlig.

"Jeg er glad og stolt. Det er en kæmpe forløsning at løbe med sejren. Mesterskaberne har givet mig store oplevelser og nye bekendtskaber, og jeg har lært en masse om mig selv og er blevet en bedre kok." fortæller en lettet og forløst Rikki Raahauge efter verdensmesterskabet.

Det er en betydelig sejr, ikke kun for Raahauge selv, men også for Kolding og Hotel Vejlefjord, som nu kan prale af at have en verdensmester blandt deres personale.

Anbefalet til dig